Cehennemdekilerin gıdası nedir?

Sual: Bir ateist diyor ki: Sad sûresi 57. ve Nebe sûresi 24-26. âyetlerinde irin için, Cehennemdekilerin içecekleri denirken, Hakka sûresi 36. ve 37. âyetlerinde yiyecek deniyor. Burada çelişki yok mu?
CEVAP
Hayır, çelişki yok. Bu âyet-i kerimelerin mealleri şöyledir:

(Onlar [kâfirler] Cehenneme girerler, orası ne kötü bir yerdir. Orada kaynar su ve irin vardır. Onu tatsınlar!) [Sad 56, 57]

(Orada bir serinlik veya [susuzluğu giderecek] bir içecek tatmazlar, ancak [dünyada yaptıklarına] karşılık olarak, kaynar su ve irin tadarlar.) [Nebe 24–26]

(Onların gıslinden başka yiyecekleri yoktur. O ancak kâfirlerin yiyeceğidir.) [Hakka 36, 37]

Gıslin, kanla karışık irin veya zakkum gibi bir ağaç demektir. (Celaleyn)

Gıslin, bir ağaç olmayıp irin olsa ne çıkar? İrin yedirilip içirilmez mi? Sabah kahvaltısını çorbayla yapan kimse, çorba içtim de diyebilir, çorba yedim de diyebilir. Günümüz âdetlerinde de, (Akşam çayına buyurun) denilir. Ama ikramda, çay da vardır, pasta ve börek de vardır. Adına çay dendi diye, pasta, börek de içiriliyor denmez. Bu âyet-i kerimede de, bunun gibi, çelişki sayılacak bir durum yoktur.

Ateist, Kur’an-ı kerimde çelişki aramak yerine, kendi kafasındaki çelişkilere baksın! Asırlardır sönmeden yanan Güneş, ısısını ve ışığını nereden alıyor ve niye bitmiyor? 

Bir karınca hattâ bir buğday tanesi yaratmaktan âcizken, kâinatın yoktan yaratılmasına tesadüf demesinin veya bir yaratıcıyı inkâr etmesinin akılla izahı mümkün değildir.

Bir başka ateist de, (Su, 1 oksijenle, 2 hidrojen atomundan meydana gelmiştir. Senin peygamberlerin bunları biliyorlar mıydı?) demişti. Kur’an-ı kerimde Âdem aleyhisselamın bütün varlıkların isimlerini ve özelliklerini bildiği yazılıdır. Resulullah'a da, kıyamete kadar olacak her şey bildirildi. Ateiste, (Oksijenle hidrojeni Allahü teâlâ yarattı. Haydi ikisini birleştirip de su meydana getirin. Sana oksijen ve hidrojen yap demiyoruz, sadece ikisini birleştir) diyoruz. Bunu da hiçbir kimse yapamaz.

Ayrıca, Dünya da, gezegenler de hareket hâlindedir. Hareket hâlindeki bir şeyin, yörüngesinden çıkmadan seyrine devam etmesi, bir hesap ve kontrol dâhilinde olduğunu göstermez mi? Bu hesabı ve kontrolü yapan, yaratan, sevk ve idare eden de elbette Allahü teâlâdır. Kendiliğinden döndüğünü söylemek ne büyük ahmaklıktır!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.